Domů Stavba Případová studie: Úspěšná instalace světlíků v průmyslové hale

Případová studie: Úspěšná instalace světlíků v průmyslové hale

-

Firma FEHRER, která vyrábí sedačky do osobních vozidel,, se rozhodla pro instalaci světlíků ve své průmyslové hale. Tento projekt zahrnoval instalaci šesti světlíků o rozměrech 3 metry na šířku a 12 metrů na délku. Pro společnost Golss to znamenalo velkou výzvu kvůli náročným podmínkám realizace.

Dvojitá deska pro lepší izolaci

Střešní světlíky byly vybaveny dvojitou deskou, která zajistila lepší izolaci a snížila energetické ztráty. Tímto způsobem se zajistily optimální pracovní podmínky v hale a k tomu se firmě snížily náklady na vytápění.

Náročné podmínky při realizaci

Jedním z hlavních požadavků projektu bylo neomezit třísměnný provoz výrobní haly. Společnost nechtěla zastavit výrobu, a proto se montáže světlíků musely provádět během sobot a nedělí. Tým firmy Golss samozřejmě kladl důraz na bezpečnost, aby se práce prováděly rychle, efektivně a bez ohrožení zaměstnanců i sebe samých.

Zateplení střešního pláště

Kromě instalace světlíků se zateploval i střešní plášť ve spolupráci s jinou firmou, která se specializovala na rekonstrukci hydroizolace střechy. Tato spolupráce vyžadovala přesnou koordinaci mezi týmy, protože každý světlík se musel otevřít a uzavřít během jediného dne.

Dva světlíky denně nad očekávání investora

Investor požadoval, aby vždy jeden světlík dokončili během jednoho dne. Společnost Golss, která instalaci prováděla, dokázala zvýšit úsilí a instalovat dokonce dva světlíky denně, čímž překonala původní očekávání a urychlila dokončení projektu.

Výsledek

Instalace světlíků v průmyslové hale společnosti FEHRER proběhla úspěšně díky pečlivé přípravě, bezpečnosti a vstřícné spolupráci mezi všemi zapojenými stranami. Tento projekt jednak zlepšil pracovní prostředí pro zaměstnance, ale jednak také přispěl k energetické úspornosti celé výrobní haly.

Mohlo by Vás zajímat

PR článek